Voxcast

Xander van Vledder

© Peter van Renesse van Duivenbode

Xander van Vledder

Acteur Enthousiast Fris

Meer informatie

In het tweede jaar van zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht werd Xander van Vledder al opgemerkt door de directeur van het Nationale Toneel. In 2007 studeerde hij af en nog geen jaar later werd hij een van de vaste acteurs van het Nationale Toneel.

Op televisie werd Xander vooral bekend door zijn hoofdrol in de serie Feuten. Ook speelde hij de jonge Freddy Heineken in Freddy, Leven in de Brouwerij. Daarnaast speelde hij een rol in de tv-serie Van Gogh; Een Huis voor Vincent. In 2014 was hij te zien als schrijver Cees Nooteboom in de veelgeprezen tv-serie Ramses.

In 2016 speelde Xander een grote rol in de populaire serie Smeris. Begin 2017 werd de vierdelige dramaserie De Maatschap uitgezonden op NPO2, waarin Xander een van de Moszkowicz-broers speelde. In het voorjaar van 2018 is hij te zien in de feelgoodfilm De Matchmaker. Ook staat hij in de theaters met de zwarte komedie Troost & Zonen.

Op het witte doek was Xander in maar liefst 3 bioscoophits zien: Gooische Vrouwen 2, Mannenharten 1 & 2 en Tonio.

In 2015 werd Xander genomineerd voor een musical award voor zijn sterke vertolking van de hoofdrol in Willem Ruis: De Show Van Zijn Leve.

Uiteraard is Xander ook in te huren als stemacteur. Beluister hier zijn frisse demo!

Demo


Luister ook naar