Voxcast

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen

DJ Enthousiast Ervaren

Meer informatie

In 1985 startte hij zijn radioloopbaan bij de KRO, tijdens de Zalige Muziekzondag, om het jaar erop -met meer vastigheid- zijn heil te zoeken op de AVRO-maandag bij het toenmalige Radio 3. In 1992 pionierde hij er lustig op los bij Radio 538, alwaar hij begon op de kabel en samen met alle die andere bekende 538-namen uiteindelijk de nummer 1 van Nederland werd. Na 16 jaar hield hij het daar in 2008 voor gezien, om vervolgens voor het roemruchte Radio Veronica te kiezen. Anno 2017 doet Rick op de radio weer wat hij in 1992 ook deed: pionieren, maar dan nu op het grote wereldwijde web.

Aan de kruisbestuiving met de televisie deed Rick ook vrolijk mee. Zo was hij te zien in AVRO’s TopPop, als inval-VJ op TMF, had hij in het begin van deze eeuw een eigen talkshow op FOX en was hij verder te zien in sommige TV-spelletjes, in programma’s waarin om een mening gevraagd werd, of n.a.v. zijn eigen fratsen op de radio.

Het herkenbare stemgeluid van Rick van Velthuysen gebruikt hij niet alleen voor flitsend amusement. Ook als stationvoice, destijds bij FOX, of als commentaarstem, redelijk recent bij Powned, en op dit moment is hij de voice-over van de wekelijkse bijdrage van Telesport’s Voetballer van het Jaar. De veelzijdigheid die Rick aan de dag legt, maakt hem breed inzetbaar en tegelijk voldoende herkenbaar.

Luister hier naar de voice-over demo's van Rick van Velthuysen

Demo


Luister ook naar